Referenciák

Publikációk

Lovas Nemzet, és Junior Lovas Nemzet


Plakát, szóróanyag illusztrációk

[kép hamarosan]

 

 

Közszemlén

Lovas fotókiállítás - 2012.

2012. május 1-én a Pilisi Lovasok Baráti Körének szervezésében nyílt meg egy közös kiállításunk egyfelől a szervezők által hirdetett fotópályázat anyagából, emellett pedig engem ért a megtisztelő felkérés, hogy saját munkáimmal is ékesítsem a Pilisszántói Faluház műemléki falait.

Szívbéli örömünkre a megnyitót nagy érdeklődés övezte, köszönet illet minden kíváncsi szemet, valamint a szervezőket – külön kiemelve Tóth Bettinát és Kormos Ferencet -, a csodálatos zenei aláfestésről gondoskodó Zena Music-ot, és a kiállítást megnyitókat; Csicsmanczai Tamásné polgármester asszonyt, Dr. Saufert Gyulát és Victor Fröschl-t kedves szavaikért!

 

 

 

Kiállítások bűvöletében :) - 2013. 

Ez az év több meglepetést is tartogatott; nagyon izgalmas, örömteli és felemelő eseményeket.

2013. május 4-én nyitotta meg kapuit a Vadászat Objektívvel természetfotó kiállítás, amelynek keretében két kedves fotóstárssal, Berényi Csabával (neki külön köszönet jár a szervezés oroszlánrészéért!) és Fekete Orsolyával álltunk ki képeinkkel a nagyérdemű elé. Egy hazánk nagyvadjainak világába kalauzoló tárlattal készültünk. Tettük ezt azzal a szándékkal, hogy megmutassuk, hogyan látjuk, és hogyan szeretjük mi a vadvilágot, és hogy ezen az érzés-és látványvilágon keresztül kicsit hozzásegítsük a modern kor emberét, hogy egy percre lassítva a rohanáson, kicsit visszataláljon a természethez. Megtisztelő volt a lehetőség, amelyhez sok segítséget kaptunk – nem lehet elégszer megköszönni! -, és különösen megtisztelő az is, hogy tervünket nem máshol válthattuk valóra, mint a Vajdahunyad Várában, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vadászati tárlatának impozáns, műemléki falai között, a világrekord trófeák büszke társaságában.

A megnyitó csodálatos volt, sok kedves érdeklődővel, szép szavakkal, és egy fantasztikus diaporáma vetítéssel, amelyet Csaba profin állított össze, és Neukum Nóra csodálatos hegedűjátékától kísérve vált igazán hátborzongatóan gyönyörűvé.

(Köszönet a megnyitón készített képekért Mónos Gábornak!)

A tárlat a nyár és ősz folyamán vándorúton volt; képeinkkel találkozhattak a Francesco kávéházban, az I. VADHOF (Vadász-, Horgász- és Fegyver) vásáron, valamint a Tarjánban megrendezett Megyei Vadásznapon is.

Emellett első ízben szántam rá magam, hogy egyként a sok közül az idei évben a GDF SUEZ - Az Év Természetfotósa pályázat zsűrije elé merészkedjek. Bevallom, az esélytelenek teljes nyugalmával tettem mindezt. :) Ehhez képest igazi meglepetés volt, hogy a nevezett több, mint 3800 fotóból legjobbnak ítélt, és a Magyar Természettudományi Múzeumban november 5-től kiállításra került 123 kép közé válogattak tőlem is egyet. A ráadás pedig már a helyszínen ért; különdíjassá is avanzsáltam (Humoros felvétel különdíj), amelyre mondanom sem kell, szintúgy nem is számítottam. :) Nagyon jó érzés volt látni a munkámat a sok kiválónál kiválóbb fotós remekei között, egy ilyen, rangos szakmai elismerést jelentő kiállításon. Köszönöm a bizalmat, hálás vagyok a lehetőségért!

 

 

Visszhang :)


Néhanap érik az embert olyan kellemes élmények, visszajelzések a munkája során, melyeket a dicsekvés minden szándéka nélkül, csupán derűvel és hálával megosztana másokkal is.
Köszönet mindenkinek ezekért!

 

„Öt évvel ezelőtt ismertem meg „Eddi-t” – a pálya körül ólálkodott, és olcsó kis masinájával olyan buzgón kattintgatott mindenre, ami mozgott, akárcsak egy japán turista. Pár hét múlva kaptam néhány képet, s hamar rájöttem: ezek a japán turista lány fotói. Igaz, nem voltak valami jó minőségűek, ám némelyikükben ott volt az a tökéletes pillanat, mely a kifejezés kivételes érzését tükrözte, igazi művészi megfogalmazásban.

Ahogy telt-múlt az idő, barátok lettünk, s közben ő egy jószemű fotósból egy igazán jó fotóssá vált.

S hogy mi a különbség a jó és a nagyszerű fotós között? Az elsőnek jó szeme van a kattintáshoz. A másodiknak jó a szeme a kattintáshoz, de a szívével exponál! Ezért nevezem én „Eddi-t” nagyszerűnek! Öröm vele dolgozni, köszönöm!”

Victor Fröschl (ló és lovas tréner, quarter horse tenyésztő)


„Edina fotóival először a Lovas Nemzet oldalain találkoztam. Amikor kézbe veszek egy lovas újságot  átlapozom, mert mindenek előtt  a képek érdekelnek. Olyan fotókat keresek, amelyek nem csak a szememnek szépek, hanem  elindítanak egy gondolatot  és inspirálnak új fotók megvalósításában. Várok egy érzésre, ami megmozdít bennem valamit és a fotó máris több, kiemelkedik a többi közül.

Hát valahogy így jártam Edina képeivel is. Kezembe vettem az újságot, átlapoztam és megakadt a szemem a fotóinál. Színesek, élesek, letisztultak, egyensúlyban vannak és  élettel teltek, szinte kiszaladnak a keretből és önálló életre kelnek. Ilyen képek fotózásához, nem elég érteni  a fényképezőgéphez, tudni mikor milyen beállításokat  kell használni, nem elég a  profi felszerelés, még az sem elég, hogyha valaki tudja, hogy milyen egy „jól szerkesztett kép”. Ez a látásmód nem adatik meg mindenkinek, ezt nem lehet tanítani, ezt érezni kell.

Mikor  az ember már a ló fejével tud gondolkodni, együtt mozog, együtt érez vele,  ráhangolódik a természetre …. nos, akkor születnek ezek fotók! Edina egy ilyen fotós, nagyszerűen eleveníti meg a ló és ember közti őszinte kapcsolatot.”

Haga Zsuzsi (lovas fotóművész)


„… Fotósnak kiváló, lovasnak elkötelezett, munkatársnak megbízható, pontos, igényes, ráadásul finom, árnyalt humorral megáldott ember. S mert végtelenül szerény és pirulva viseli a dicséretet beszéljenek inkább a képek!”

Király Éva (Lovas Nemzet)